FitStap   Gezond in Beweging

FitStap is het beweegprogramma van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). Het is een programma van 12 weken. FitStap draait niet alleen om meer bewegen, want je gaat ook aan de slag met gezonde voeding en mental coaching. De combinatie van een gezonde geest in een vitaal lichaam staat binnen FitStap centraal.

Het FitStap-programma bestaat uit de volgende onderdelen:

1. Beweging (wandeltraining, maar ook cognitieve fitness)

2. Voeding

3. Mental coaching

Voor wie is FitStap?

FitStap is bedoeld voor iedereen. Of je al een basisconditie hebt of niet en of je rekening moet houden met een beperking of niet, iedereen kan meedoen met FitStap. Je voert alle trainingen en opdrachten helemaal op je eigen tempo en niveau uit. De groepstrainingen zijn zodanig opgebouwd dat ze voor iedereen haalbaar zijn.

Speciaal voor mensen met reuma is er een aangepast FitStap programma: Kijk hiervoor op FitStap met reuma.

 

Programma

Gedurende twaalf weken heb je iedere week* op een vast moment een groepstraining. Binnen je groep ga je aandacht besteden aan onderwerpen als: wandeltechniek, materiaal, voedingskennis en mentale coaching. Je persoonlijke doelstellingen staan gedurende het hele programma centraal.

Iedere week voer je naast de groepstraining twee zelfstandige trainingen uit. Deze kun je zelf inplannen, dus je kunt trainen wanneer het jou uitkomt. Van te voren krijg je een schema zodat je precies weet wat je moet doen. Daarnaast krijg je iedere week via de FitStap-app een aantal opdrachten en tips. Door deze opdrachten en tips krijg je meer inzicht in een gezonde leefstijl. Ook leer je hoe je een gezonde leefstijl kunt inpassen in je dagelijks leven. 

De FitStap app

Om FitStap te kunnen uitvoeren en ervaren, is een speciale FitStap app gemaakt. Tijdens het FitStap programma krijg je veel ondersteuning via de FitStap app. Deze maakt een belangrijk deel uit van het programma. Je vindt er jouw vorderingen, we geven je tips én we prikkelen je met inspirerende opdrachten en achtergrondinfo. Ook een beschrijving van jouw individuele trainingen vind je in de app.

De FitStap app bevat:

  • Wandeltrainingen met verrassende oefeningen
  • Inspirerende opdrachten op het gebied van voeding, coaching en cognitieve fitness
  • Motiverende tips over voeding, leefstijl, cognitieve fitness en coaching
  • Contactmogelijkheid in de vorm van een chatfunctie met jouw groepsgenoten en de coach

Naast de wekelijkse groepstraining train je twee keer in de week zelfstandig, met behulp van deze app. Dankzij de opdrachten en tips die in de app worden getoond, ga je actief aan de slag om je fit(ter) te voelen.

 

Prijs

De deelnameprijs aan het volledige FitStap-programma is € 119,-. Meld je je met 2 of meer personen aan dan betaal je ieder € 99,-.

MAAK GRATIS KENNIS MET HET WANDELPROGRAMMA OP VRIJDAG 16 SEPTEMBER OM 09:30 UUR 

AANMELDEN VIA CONTACTFORMULIER https://www.fijnbuitenfit.nl/contact/

Kan je op deze momenten niet, neem dan even contact op en dan kunnen we samen kijken wanneer je bij een les kunt aansluiten.

Bij 6 of meer aanmeldingen start er weer een nieuwe groep. Geef gerust je voorkeur voor dag en tijdstip door via het contactformulier.